Oletko kiinnostunut kajakkimelonnasta, ja palat halusta tietää uudesta tai tulevasta harrastuksestasi lisää? Oletko vasta aloittamassa harrastusta, ja haluat hyvän pohjatiedon ennen vesille menemistä tai kurssien käymistä? Seuraavat kirjat saattavat olla sinulle suureksi avuksi.

Virkistysmelonnan aloittelijoille

Anna-Leena Lindin, Ari Saarton ja Markku Soikkelin kirjoittama teos Vesille kajakilla antaa loistavat puitteet virkistysmelonnasta kiinnostuneille aloittaa haaveidensa harrastus. Kirjassa käydään läpi perusteet siitä, mitä kajakilla tai kanootilla meloessa tulee ja kannattaa tietää, aina varusteiden oikeaoppisesta valinnasta harrastajan turvallisuuteen. Kirjaan on koottu myös kattavat tiedot tärkeimmistä retkeilijän ja melojan taidoista, jotka voivat tulla vesillä suureenkin tarpeeseen.

Adrenaliinikiksejä hamuavalle hurjapäälle sekä luonnon ja koskien kauneudesta innostuvalle

Oletko kiinnostunut kajakin käytöstä koskenlaskuun? Esa Paakkisen kirjoittama teos Koskenlasku ja melonta on oikea valinta juuri sinulle! Kirjassa käydään perusteellisesti läpi koskenlaskun ja melonnan perusteet, lajissa erityisesti huomioon otettavat asiat niin yleisten asioiden, valmistautumisen ja turvallisuuden kannalta. Koska kirjassa on laajasti tietoutta melonnasta, on se loistava yleisteos myös luonnossa vesitse liikkumisesta ja melonnasta kiinnostuneille. Jos haluat varmistaa itsellesi elämyksellisen, upean ja muistettavan reissun luonnossa, on tämä teos tutustumisen arvoinen.

Merellä liikkumisen aloittelijoille ja ammattilaisille

Kari Elon 360° merimelontaa -kirja on loistava teos luettavaksi ja lahjaideaksi kaikille merellä meloen liikkumisesta kiinnostuneille tai merellä meloen liikkumista harrastaville. Kirja on suunnattu aloittelevien ja kokeneiden harrastelijoiden lisäksi melontaretkien vetäjille. Kirja sisältää kaikille soveltuvia harjoitteita turvallisuuden parantamiseksi, sekä retken suunnittelemiseksi. Koska kirja on suunnattu erityisesti merellä liikkumisesta kiinnostuneille ja merellä liikkuville, sisältää kirja runsaasti neuvoja turvalliseen liikkumiseen merellä, aallokossa melomiseen sekä pukeutumiseen merellä liikkumista varten.

Vinkkejä melontaretken ruokailuihin

Seikka, joka useimmiten jää retken suunnittelussa sivummalle tai viime hetkeen, on yleensä ruokailu retken aikana. Mitä melontaretkellä syödään? Tähän kysymykseen vastaa ja pulman ratkaisemisessa auttaa Jyrki Kettusen, Yrjö Laihon ja Jouni Luotosen kirjoittama kirja Koskisoppaa – melontaretkeilijän keittokirja. Kirja sisältää runsaasti ideoita ja reseptejä, jotka on mitoitettu noin 10 hengelle, eli tyypilliselle melontaryhmälle. Reseptien sisällöt on suunniteltu ja koostettu huolellisesti ajatellen pitkiä retkiä, joiden aikana ruokakaupassa poikkeaminen ei ole mahdollista.