Suomesta löytyy runsaasti kajakkimelontaan loistavasti soveltuvia ja jopa kajakkimelontaa varten suunniteltuja reittejä. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat Suomessa sijaitsevat järvi- ja jokireitit.

Kiskonjoen kanoottireitti

Kiskonjoen kanoottireitti on 70 kilometriä pitkä, ja soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajillekin. Reitin varrella sijaitsee reilusti taukopaikkoja ja opastetauluja, jotka helpottavat reitillä pysymistä ja mahdollistavat pidemmän ajan kuluessa tehtävät reissut. Reitti on helppokulkuinen, minkä vuoksi se soveltuu myös aloittelijoille. Reitin varrella on mahdollista päästä tutustumaan monipuolisesti suomalaiseen luontoon niin eläimistön kuin kasvistonkin puolesta, sillä reitti kulkee jopa asumattoman metsän läpi. Kiskonjoen kanoottireitti on loistava luontoelämys ja melontakokemus erityisesti ensimmäiseksi melontaretkeksi, mutta vakuuttaa kauneudellaan varmasti kokeneemmankin retkeilijän.

Kiskonjoen kanoottireitti on suositeltava erityisesti monipuolisesta luonnosta kiinnostuneille, sekä pidemmästä aloittelijaystävällisestä retkestä kiinnostuneille harrastajille. Reitin monipuolisuuden ja taukopaikkojen ansiosta reitti on mahdollista aloittaa myös niin sanotusti keskeltä reittiä, mikäli toiveena on lyhyempi retki.

Perniönjoen kanoottireitti

Perniönjoen kanoottireitti soveltuu Kiskonjoen kanoottireitin tapaan kaikenlaisille harrastajille. Perniönjoen kanoottireitti on kuitenkin Kiskonjoen kanoottireittiä merkittävästi lyhyempi, 23 kilometrin pituinen, myös perheille ja lyhyemmistä retkistä kiinnostuneille loistavasti soveltuva reitti. Reitin varrella on taukopaikkoja ja opastauluja. Perniönjoen kanoottireitti on erityisen hyvä valinta harrastajille, jotka haluavat yhdistää melontaretkeen patikointia, sillä jokireitin ympäristössä sijaitsee opastauluin ja reittitunnuksin varustettu patikkareitti.

Perniönjoen kanoottireitti on ideaali monipuolisesta retkeilystä Suomen luonnossa kiinnostuneille harrastajille, sekä tietenkin melonnasta kiinnostuneille harrastajille. Perniönjoen kanoottireitti on pituutensa vuoksi loistava esimerkiksi ensimmäistä melontaretkeä ajatellen.

Oravareitti

Oravareitti on niin aloittelijalle, harrastelijalle kuin kokeneelle melojallekin soveltuva reitti, joka on Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu ja maastoon merkitty vesiluontopolku. Oravareitin varrelle on merkitty selkeästi tietoa muun muassa alueen eläimistä, kasvistosta, ja ihmisen vaikutuksesta alueen luontoon. 52 kilometrin pituisen reitin varrella pääsee tutustumaan Suomen luontoon monipuolisesti reitin informaation sekä reitin monipuolisen luonnon kautta – reitin varrella pääsee kokemaan Suomen luonnon parhaita puolia, kuten monenlaisia koskia, järviä ja jokia.

Oravareitti on erityisen suositeltava Suomen luonnosta ja luontopoluista monipuolisesti kiinnostuneille retkeilijöille. Alue ja reitti ovat loistavia vesillä liikkumisesta ja Suomen luonnon opettelusta kiinnostuneille harrastajille.